1969                                                                                                        2008

Eva Haraldsted
f. 1948, Søborg

Min interesse for billedsproget stammer helt tilbage fra min barndom, hvor jeg er opvokset i en meget kreativ familie med aktive kunstnere og opfindere på både min mor og fars side. Mine akademiker forældre interesserede sig allerede i 40’erne for og investerede i den på den tid ret ’moderne kunst’. Besøg på diverse kunstmuseer, samt utallige besøg på Galleri Moderne i Silkeborg var en naturlig del af min opvækst.

Bortset fra lidt croquis- og perspektivtegning på Kunstakademiet i Studsgade i Århus, samt lidt oliemaleri og keramiske relieffer i teenager årene og en udsmykning af en børneafdeling på et hospital i London i 1970-71, er det først i de senere år, jeg er begyndt at fordybe mig i det kunstneriske og har fået mulighed for at skabe mit eget kunstudtryk.

Det kreative har dog altid optaget mig, men på forskellige niveauer op gennem tiden.
Der skulle alligevel gå mange år, inden jeg for alvor havnede på den kunstneriske hylde.
Mine tidligere arbejdserfaringer som teknisk designer, selvstændig erhvervsdrivende indenfor en gros modetøj til kvinder, herunder design og salg af sæsonens kollektioner og senere ansættelse ved Århus Festuge, samt hele min livserfaring, har på sin vis kræset om det kreative og er vigtige brikker i helheden i det kunstneriske jeg beskæftiger mig med i dag.

Den kreative proces stopper ikke, så længe den får næring og får lov til at udvikle sig. Det kræver inspiration, selvdisciplin, hårdt arbejde, stædighed og vilje. Belønningen er det færdige resultat og glæden ved selv at skabe noget.

Mine foretrukne arbejdsområder er skulptur og tempera– og oliemaleri hvor jeg eksperimenterer med de forskellige materialer, teknikker og udtryksformer der findes. Jeg arbejder hen imod et forenklet formsprog, hvor farvernes stoflighed er det væsentlige. Værkerne er ofte abstrakte kompositioner med naturens farver som inspirationskilder specielt fra strand, klipper og Furs molér aflejringer. Jeg afprøver forskellige kunstformer som eksempelvis serigrafi, video, foto og billedbehandling.
Skulptører som Giacometti, Brancusi, Cy Twombly, Doris Salcedo, Tony Cragg og billedkunstnere som Mark Rothko, Vilhelm Hammershøi og Kaspar Bonnén fascinerer mig.
I maj 2007 blev jeg færdiguddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi, en fireårig uddannelse med 1 år på grundskolen og efterfølgende 3 år på fagskolen for billedkunst.
Mine grundskolelærere var billedkunstner Else Plough Isaksen og billedkunstner/skulptør Dick Nyhuus, samt gæsteunderviserne billedkunstnerne Jannick Seidelin og Marianne Jørgensen.
Min fagskolelærer var billedkunstner Max Parylewicz, samt gæsteunderviserne billedkunstner Karen Gabel Madsen og billedkunstner Inge-Lise Ravn. 
Videoproduktion af Birgit Johnsen og Hanne Nielsen.

Som en del af uddannelsen har jeg deltaget i studierejser til London, Paris og Berlin.

Derudover har jeg gennemgået kurser i skulpturmodellering, bronzestøbning, grafik, croquistegning og oliemaleri på Århus Kunstakademi i perioden 2001 - 2010

Samtlige af akademiets lærere er professionelle kunstnere eller kunsthåndværkere.